Carti cu povesti si ilustratii minunate

by - 12:31

Am dat peste cartile cu povesti ilustrate de la Nemira dintr-o intamplare. In drum spre piata am trecut pe langa un chiosc si frumos aranjate pe un raft erau cateva carti superbe.

Cum sa nu ii cer vanzatoarei sa mi le arate cand erau atat de dragute? In ziua aceea am cumparat doua, Vrajitoare mari si mici si... vrajitoare-pisici, de Nicoletta Costa si Ghici cine vine in vizita?!, de Sonja Bougaeva.

Apoi am vizitat din nou chioscul de ziare si am plecat acasa cu Aventurile unui fir de nisip, de Anamaria Constantin Lembrau si Animale din povesti cum la zoo nu gasesti, de Gianni Rodari si Anna Laura Cantone..

Entuziasmata am inceput sa le rasfoiesc si cu bucuria unui copil de 5 ani am inceput sa citesc, asa pe sarite. Aventurile unui fir de nisip e o poezie tare dulce si jucausa despre un personaj curios. Firul de nisip porneste intr-o aventura si cunoaste o sumedenie de personaje fascinante din adancurile apelor albastre. Ascultati putin:
“ La stanga, doua meduze dansau,
La dreapta, doi serpi mititeti se jucau,
Iar drept inainte, o caracatita
Facea de mancare de zor, intr-o cratita”

Nu va spun cum se incheie povestea, doar ca ajunge pe o plaja unde intalneste milioane de fapturi exact ca el, un simplu fir de nisip. Si aici, cu mare drag ajuta un pui de om
“Cand radeau toti de tine, eu m-am necajit
Si-am vrut sa te-ajut sa fii fericit”




Cea de-a doua carte despre care vreau sa va spun e Animale din povesti cum la zoo nu gasesti, o colectie cu 9 povestioare delicioase. Sa va spun doua trei vorbe despre personaje: pai avem o poveste cu un tata soarece ce isi lasa averea, o cutie cu biscuiti si o bucata de parmezan fiilor sai, 3 soricei, apoi avem un urs bandit, o vulpe mincinoasa (se putea altfel?), elefanti acrobati si nu ne oprim aici.
Dar prefer sa va las sa le descoperiti singuri.





Asa incep eu sa colectionez carti pentru copii, cu ilustratii minunate, o pasiune pe care o am de cand eram mica. Sper ca fetita mea sa se bucure la fel de mult de ele si sa ma roage sa i le citesc de cateva zeci de ori. Pentru ca sunt frumoase. Va pup!

You May Also Like

0 comments