Tutorial - cum sa faci o jucarie - cum sa cosi o minge

by - 13:58

Spuneam intr-un articol anterior cat de important este jocul cu mingea. Si cat de distractiv e pentru toti copiii, mari si mici.

Acum vin cu un tutorial simplu pentru o minge din material textil, perfecta pentru cei mici si pentru joaca in casa. Pana la urma poate avea si un feeling romantic daca folositi materiale shabby chic (vedeti imaginea de mai jos - ilustrator Sarah Kay, de care sunt indragostita)Aveti nevoie de:
  • material imprimat (de preferat bumbac, puteti folosi si materiale reciclate, haine mici de-ale bebelusilor, musai material care nu se intinde)
  • acest sablon (pe care sa il imprimati la marimea dorita, puteti face astfel mingi mai mici si mingi mai mari)
  • un creion, foarfeca, masina de cusut, un ac si-o ata
  • vatelina sau lana pentru umplere
Pasul 1
Decupati sablonul si trasati forma lui pe 6 bucati de material diferite. Apoi decupati.
Pasul 2
Cu fetele bune una spre alta coaseti pe margine, la aprox 4-5 mm de margine. Cel mai simplu e sa luati 2 cate 2, astfel veti avea 3 perechi.Incepeti sa uniti perechile, la fel fetele bune raman la interior. Mai jos am unit cate 2 perechi.


Cand trebuie sa coaseti ultima linie, lasati o gaura de aprox 3-4 cm.

Pasul 3
Intoarceti mingea si umpleti prin gaura aceea.

Inchideti cu o cusatura invizibila (sau ladder stich). Cel mai bine este explicat in acest tutorial.Verificati cusaturile unde piesele se unesc, poate au nevoie si de putine intariri facute manual, daca nu va place cum arata decupati 2 cercuri din material (poate fi si feltru) si coaseti de mana. 

sfaturi:
  • va recomand sa termocolati materialul inainte de decuparea formei, veti avea mingi mai robuste (gasiti termocolant la metraje, nu e scump si il aplicati pe spatele materialului cu un calcator)
  • umpleti zdravan mingea, altfel in timp isi pierde forma
astept intrebari daca nu am reusit sa explic foarte bine

spor la cusut!

You May Also Like

0 comments