Cum sa faci bufnite de jucarie

by - 03:37

Weekendul trecut am facut doua perechi de bufnite, doua mamici si puiutii lor. Sunt dintr-o combinatie de stofa roz si imitatie de piele intoarsa, cu ochisorii din nasturei si margele, in cazul puilor. Bufnita mama are aproximativ 7 cm inaltime, iar puiul putin peste 3.

Am descoperit bufnitele pe MoonStitches, un blog pe tema handmade in limba engleza. Alex, doamna talentata care scrie blogul a postat si un tutorial detaliat. Fiecare pas are o imagine, nici nu e nevoie de multe explicatii. Puteti sa le faceti la masina de cusut sau cu mana. Eu va incurajez sa incercati, veti fi uimiti de cat de dragute ies.

Puteti chiar sa le folositi ca obiecte decorative.



Mai adaug cateva imagini cu bufnite create de alte persoane, dupa acelasi tutorial. Iar daca vreti sa vedeti si mai multe, intrati pe grupul Owly Love de pe Flickr.

Sunt tare curioasa daca veti face si voi cateva.

Imagine Mamaquehaces



PS: in realitate sunt chiar mai simpatice decat in imagini.

Ce parere aveti de bufnitele mele?

You May Also Like

4 comments

  1. Felicitari pentru bufnitele dragalase! Te rog din suflet, invata-ma si pe mine cum se fac, ca tuturialul cu pricina nu mi-a fost de prea mare folos si tare m-am intristat ca am irosit degeaba materialul. Mi-as dori enorm sa stiu si eu sa fac asa o bufnita frumoasa:)Mersi mult!

    RăspundețiȘtergere
  2. Moni, incerc, sper sa-ti fie mai de folos explicatiile mele (daca ai intrebari, sa-mi zici te rog )

    aici e sablonul http://moonstitches.typepad.com/photos/tutowlrial/zakkaowls.html eu am desenat pe o coala de hartie ce se vede aici, cu aproximatie, apoi am decupat material dupa sablon, doar ca la baza rotunda, materialul trebuie sa fie mai mare (pui cu juma de cm in plus, de jur imprejur)

    apoi cosi materialul mic (care e burta) de cel mare (cu fetele bune la interior, fata in fata ca intr-o oglinda) http://moonstitches.typepad.com/photos/tutowlrial/030727.html vezi, ca aici, nu coase chiar pana sus. Repeti acelasi lucru si pt partea dreapta, iar materialul mare din spate se va indoi, dar nu-l bagi in seama. Cusatura din stanga se intalneste cu cea din dreapta sus. Acum ai atasat burta bufnitei.

    Cum materialul mai mare e indoit in urma cusaturii, il unesti sus, unde ai ca o gaura http://moonstitches.typepad.com/photos/tutowlrial/030729.html

    apoi ciupesti materialul http://moonstitches.typepad.com/photos/tutowlrial/030731.html, asta ca sa scapi de tensiunea din material, care increteste cusatura cand intorci bufnita pe fata, ai mare grija sa nu ajungi sa tai cusatura (zic din experienta :P)

    intorci pe fata bufnita http://moonstitches.typepad.com/photos/tutowlrial/030733.html

    ii cosi ciocul, indoind varful http://moonstitches.typepad.com/photos/tutowlrial/030738.html si apoi umpli bufnita

    la baza, cosi de jur imprejur, tragi de ata si faci cateva noduri de siguranta

    acum baza, sa stea bufnita de jucarie dreapta http://moonstitches.typepad.com/photos/tutowlrial/030743.html decupezi carton dupa sablonul initial si material un pic mai mare (cum am zis la inceput), il asezi peste carton si lipesti (eu am pus prelandez si am prins o clama de rufe pana s-a uscat). Apoi am cusut aceasta baza de bufnita, cusaturi mici sa nu se vada, de jur imprejur.http://moonstitches.typepad.com/photos/tutowlrial/030743.html

    partea cea mai simpla, ochii, poti chiar sa lipesti doua bucati mici de pasla sau cum e in tutorial, nasturi

    e munca de migala, dar ies niste jucarii asa dragalase

    spor sa ai si sper sa-ti iasa, de-mi trimiti poze le pun pe blog (dar numai daca vrei, nu vreau sa te supar)

    RăspundețiȘtergere