Cum sa impaslesti un pulover

by - 09:49

Stiti ce pasla frumoasa puteti obtine din pulovere de lana? Minunata si mult mai densa decat cea cumparata de la magazinele de craft sau hobby. Nuu, nu, sa nu ma intelegeti gresit, o folosesc si imi place la nebunie, in plus au culori delicioase. Insa daca doriti si pasla cu o textura diferita, va propun sa incercati sa impasliti pulovere.

O puteti folosi sa faceti brose, martisoare handmade, accesorii de imbracaminte .....

Sfaturi:

1. Cautati pulovere din fibra naturala ce provine de la animale (lana, alpaca, cashmir). Bumbacul, inul sau canepa nu se paslesc, sunt ffibre ce provin din plante. Nici cele sintetice nu sunt potrivite pentru proiectul nostru.

2. Cautati sa fie 100% fibra naturala. E putin cam greu, majoritatea imbina fibra naturala cu ceva sintetic, tocmai pentru a evita acest proces de impaslire, cand maetrialul intra la apa. Cititi etichetele pentru a vedea compozitia materialului. Puteti incerca si doar 80 sau 90% fibra naturala, se poate pasli, insa nu e sigur. Dar mare lucru nu pierdeti. Eu am inceract, unele au iesit, altele dezastru.

3. Puneti puloverele intr-o fata de perna subtire (de care nu va pasa ca se deterioreaza), pe care o inodati strasnic. In timpul procesului se pierde fibra, puloverele fac multe scame si nu ati vrea ca acestea sa infunde masina de spalat.

4. Ca si pentru hainele normale, culorile inchise stau separat de cele deschise.


Si acum sa va spun cum se impasleste un pulover:

1. Puneti puloverele in fata de perna pe care o legati bine. In masina de spalat cu dansa.

2. Adaugati detergent (aceeasi cantitate ca pentru o cuva de haine)

3. Setati spalarea cu cea mai mare temperatura (la mine e 95 grade)

4. Faceti o prajitura, un fel de mancare sau trageti un pui de somn pana ce masina de spalat isi face treaba.

5. E recomandat sa folositi si masina de uscat rufe (pe care putini romani o au, dar nu e necesar, nici eu nu am asa ceva). Puteti sa le puneti la uscat pe calorifer, peste noapte.

Cam acesta este procesul de paslire a puloverelor. Nu e stiinta si nici de ustensile ciudate nu aveti nevoie. Sa va arat ce am facut eu cu pasla obtinuta (creasta si urecile gainusei, portiera masinii si urechile si fularul ursuletului handmade). Am facut si doua brose frumoase, o inimioara si un macc rosu cu margele negre pentru care din paccate nu am poze. Poate revin, nu promit :P




Acum e sezonul sa le cumparati! La vara nu se mai gasesc pulovere de lana in magazinele second sau gen thrift stores :)

Sper ca am venit cu o idee interesanta, va pup dulce dulce

You May Also Like

3 comments