Cum sa decorezi oua de Paste

by - 03:40

Un articol pe ultima suta de metri, inainte de Sarbatoarea Pastelui. Ar fi trebuit sa-mi vina ideea mult mai repede, sa scriu in urma cu mai bine de o saptamana, insa mi-a stat gandul la curatenie (nu radeti de mine, recunoasteti si voi ca ati facut curatenie mare in ultimele zile).

Dar maine trebuie sa vopsesc ouale de Pasti. Sigur le fac ca in imaginea de mai jos, bucati de material textil am o gramada, ma dau afara din casa, iar in loc de lipici, ca nu am incredere in el pentru alimente am sa fac o pasta din faina si apa. Tineti minte lipiciul pe care il faceam la scoala sau pentru proiectele de lucru manual pregatite acasa? Noi foloseam des faina si apa. M-am gandit si la planul B, in cazul in care nu stau lipite, cred ca voi folosi banda dublu adeziva. Mi se par geniale ouale acestea cu petice de material.


Stiti la ce m-am mai gandit? Sa vopsesc ouale in rosu aprins si sa scriu mesaje cu un pix cu gel alb sau gel auriu/argintiu. Sarbatori Fericite! Hristos a Inviat! Adevarat a Inviat! ceva de genul acesta, simplu.


Inca o varianta extrem de simpla ar fi sa legam panglici de dantela in jurul oualor. Priviti ce bine arata, shabby chic sau vintage cottage, parca asa ii spune acestui stil. Bucati de ziare, genial! Aaaa, poti incerca si cu portative, nu ar fi chic? (se gasesc pe internet, sa le downloadati). Daca vreti sa para invechite, folositi calcatorul :D


Pentru cei care manuiesc cu maiestrie pensula, oua pictate. De fapt nici nu pare atat de greu, cred ca as reusi si eu.

Pentru mai multe idei va recomand un articol scris de Sabina, o colectie superba DIY: Metode sa vopsesti ouale de Paste. Imi place metoda decupajului, folosind servetele cu print frumos. Si aici as folosi lipiciul facut in casa.

Va pup dulce!

You May Also Like

7 comments

  1. Iti multumesc pentru link, Codruta! Pentru un "blogulet" asa de mic ca al meu conteaza mult!:)

    Iti doresc un Paste fericit alaturi de familia ta minunata! Sa te odihnesti si sa vii cu idei noi si frumoase, ca de obicei!Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Paste fericit si tie Sabina :) te pup dulce dulce

    RăspundețiȘtergere
  3. Super idei..foarte originale care ,sincer,merita pe deplin incercate..

    RăspundețiȘtergere
  4. ma bucur ca iti plac Ghemulet. Am incercat varianta cu materialele lipite, dar intai am facut ouale rosii. A iesit interesant, dar nu la fel de spectaculos ca in imagine

    RăspundețiȘtergere
  5. cred ca sunt mai usor de pictat decat de facut imbracaminti :D

    RăspundețiȘtergere
  6. Au iesit tare frumoase, multumesc pentru idee ;)

    RăspundețiȘtergere