Duminica pentru mamici: Idei de cadouri pentru nou nascut

by - 01:26


Salut! Cum sunteti? Cum ati inceput anul? Planuri multe si frumoase? ... sper ca da. Eu mi-am propus anul acesta ca in fiecare duminica sa scriu cate ceva despre rolul meu minunat de mama, despre trairile pe care le am si experientele interesante alaturi de fetita mea.


Asa ca dedic duminicile tututor mamicilor care ajung pe acest blog. Va imbratisez cu drag si va spun ca si eu sunt mamica care invata, se streseaza, plange, danseaza, topaie si rade.

Azi ma gandeam la prietenele mele ce vor fi mamici (va salut fetelor - frumoaselor), la momentul cand vor avea copilasii in brate si am sa le fac o vizita. Ce as putea sa le duc? Imi aduc aminte de mine ca proaspata mamica, la ce am primit si la ce mi-a fost de folos.

1. Cel mai intalnit cadou si in acelasi timp foarte practic, hainute. As recomanda celor ce merg in vizita la proapete mamici seturi de body, sunt suuuper necesare celor mici si nu strica niciodata un set in plus. Apoi mai puteti opta pentru o tinuta foarte draguta, iesita din comun, genul de lucruri pe care le-ati purta daca ar veni in marimi pentru adulti.

2. Bavete. Cand am inceput diversificare alimentatiei murdaream mai multe pe zi, spanac, sucuri de fructe, morcovi piure ... ufff. Inca le folosim si sunt foarte utile.

3. Cartea bebelusului, sunt in librarii fel si fel de albume in care parintii pot lipi imagini, pot completa rubrici care sa tina evidenta primului an din viata ingerasului. O adevarata incantare pentru dupa-amiezile in care bebe doarme si tu te gandesti cu drag la cum a trecut ziua.

4. Scutece, suna plictisitor, lipsit de farmec dar sunt atat de necesare si cheltuim o gramada de bani pe ele. Insotite de un dar mai special, din suflet, pot fi o idee foarte buna.

5. Prajitura facuta in casa sau o masa gatita pentru noii parinti. Nu o voi uita niciodata pe nasa care a venit cand Anastasia avea 3 saptamani si mi-a adus cea mai buna prajitura din lume, cu blat pufos de tort si o crema divina de gris cu lapte, o minunatie. La inceput, cand alaptam simteam nevoia sa mananc ceva dulce, pediatrul mi-a recomandat sa ma tin departe de ciocolata si dulciuri cumparate, fara prajituri din comert. Asa ca prajitura ei mi-a intrat la suflet. A facut o tava mare si am mancat pe saturate.

Apoi mi-au fost de mare ajutor parintii care veneau cu mancare proaspat gatita in fiecare zi, pana la botez nici nu am facut nimic in afara de ceai in bucatarie. O adevarata binecuvantare, va spun. Ii iubesc pentru aceasta si pentru multe altele.

6. Jucarii colorate, cu diverse texturi, care fac zgomot ori fosnesc, jucarii pentru dentitie sau cutiute muzicale. Cel mai probabil noii parinti nu au apucat sa cumpere jucarii pentru bobocel si se vor bucura de ele, in asteptarea momentului in care manutele minuscule si ochii marii vor cerceta jucarioara. Puteti de asemenea sa faceti o jucarie handmade, simpla, din material de bumbac de buna calitate, moale. O jucarie brodata, din finet, cu un clopotel inauntru poate fi o idee draguta.

7. Nu uita de un mic dar pentru mamica, saruri de baie, o brosa frumoasa, cercelusi, o esarfa draguta, poate o sedinta de masaj de relaxare (ooo ce mi-ar fi placut :P).

8. Ajutor la curatenie, daca ti-e prietena buna poti sa-i faci un astfel de dar. Se va bucura cu siguranta, orice ajutor e bine venit.

9. Si nu in ultimul rand liniste, nu te grabi sa mergi sa vezi bebelusul. Nu se va supara ca nu ai venit in primele zile, vine oricum prea multa lume, e obositor si putini inteleg ca noua mamica si bebelusul au nevoie de timp pentru ei si pentru odihna.

Astept cu mare drag si ideile voastre, pareri interesante si pertinente. Sa vina comentariile!

o saptamana aromata ca un ceai delicios!

You May Also Like

3 comments

  1. Frumos scrii, Codruta. Foarte inspirata ideea. Daca imi permiti o sa adaug un link catre pagina ta caci, indiferent de religia pe care o ai, starea sociala sau educatie, toate ne regasim in Duminica pentru mamici.

    RăspundețiȘtergere
  2. E al treilea comentariu de la tine si iti spun sincer ca esti o scumpa. Iti multumesc tare mult pentru vizita si pentru gandurile tale.

    Ma bucur muult de link. Tie ce ti-a placut cel mai mult cand ai primit cadou de proaspat mamica?

    RăspundețiȘtergere
  3. Stiu ca pare o banalitate, dar, atunci cand am primit o husa de protectie pentru masuta de infasat, am fost foarte incantata. De asemenea mi-au placut costumasele, scutecele de unica folosinta si...telefoanele de felicitare :)). La prima sarcina am apreciat prezenta mamei soacre care a gatit pentru noi.

    RăspundețiȘtergere