Ce este freezer paper

by - 09:55

De cateva zile ma straduiesc sa aplic cu ajutorul unui sablon, un model pe material de bumbac. Am decupat hartie cartonata, lucioasa pe o parte sa nu absoarba vopseaua, am pus sablonul si am intins vopseaua, insa rezultatul nu era ce trebuia sa fie. Marginile nu erau sufiecient de curate.

Tutorialele in limba engleza imi spuneau ca cel mai simplu e sa folosesc freezer paper. Dar ce este freezer paper? Si cel mai important cum fac eu rost de ea?

Freezer paper este o hartie cu care se impacheteaza de obicei produsele alimentare umede si cele ce se pun in congelator. Este hartie care pe o parte are aplicat un strat foarte subtire de plastic. Si pe care o poti folosi si la aplicarea unor siluete pe materiale textile. Cum apare in imaginea de mai jos (link catre tutorial)



Bun, bun, dar eu unde o gasesc? Greu m-am prins ca e vorba de hartia care se foloseste in magazinele noastre cu produse proaspete de carne si branzeturi, in care iti ambaleaza vanzatorul aripioarele de pui, salamul si telemeaua. Asa ca am mers la magazinul de la colt si am cerut doua coli. Am printat una din ele, am decupat si am asezat sablonul pe material, l-am "lipit" folosind calcatorul, am pus vopseaua de material si voila, exact cum trebuie sa fie.

Revin cu proiectul pe care l-am facut cu drag, inca e in lucru.

update: mai jos sunt balerinele imprimate, sper sa va placa


You May Also Like

2 comments

  1. Ce buzita draguta!!! La ce foloseste mai exact aceasta hartie? Ea ajuta ca sa ramana marginile desenului imprimat curate?

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, cu ajutorul calcatorului adera foarte bine de material si vopseaua nu trece dincolo de marginile sablonului.

    te pup dulce

    RăspundețiȘtergere