Coronita de Craciun - tutorial

by - 12:49

Pentru o doamna scumpa am facut 3 coronite de Craciun. "Sa fie diferite, sa nu fie cu crengi de brad si conuri ori bete de scortisoara" asa mi-a spus. Pentru ca isi dorea ceva special, asa cum e ea si viziunea ei despre lucrurile din jur.

Si am ales stofa, materiale din lana, calduroase pentru senzatia pe care mi-o doresc in fiecare iarna.

Iata ce aveti nevoie pentru a crea acasa o coronita de Craciun. Si cum se face:


  • coronita din paie (sau polistiren)
  • fasie de material in tonuri asemanatoare stofei
  • stofa din diferite modele (eu am folosit fulare, sacouri si bucati de material primite)
  • lipici
  • ace de gamalie
  • o panglica asortata.

Pasi:

Taiati o fasie de material lata de 2-3 degete, la un capat puneti lipici si fixat-o de coronita cu un ac de gamalie. Incepeti sa rulati pana acoperiti coroana de paie. Poate e nevoie de mai multe fasii. Iar la capat din nou lipici si ac de gamalie.

Decupati multe frunze din stofa. Lipiti-le una cate una de coronita de Craciun. Urmatoarele frunze acopera mereu radacina celor de dinainte. Tot asa cu multa rabdare pana acoperiti intreaga coronita. Asigurati apoi fiecare frunza cu cate un ac de gamalie, asa incat sa fie cat mai putin vizibil, de obicei la radacina frunzelor.

Coaseti o fundita pentru mai multa voiosie si textura. La spate i-am cusut o panglica pentru a putea fi agatata de usa sau asezata intr-un cui.


Voila!


Daca aveti intrebari, le astept cu mare drag :)


You May Also Like

3 comments

  1. De unde ai luat coronita ? Zi-ne si magazinele, ca prin unele orase nu sunt asa multe supermarketuri cu de toate. Multumim

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Andreea, am cumparat-o de la un magazin cu produse pentru crafting- hobby, de aici din Oradea, unde gasesti de la margele la feltru, hartie decorativa, vopsele, de toate adica. M-a costat 5 lei si e de dimensiune medie, aveau si mai mici si spuneau ca vor aduce si mai mari.

      Daca chiar nu gasesti, ai putea incerca sa faci tu una ori sa cumperi un tub din acela din polistiren pentru innot, sa tai din el si sa faci un cerc lipindu-l bine cu scoch.

      Ștergere
  2. Mercii pentru raspuns. Avem si noi in Galati un magazin de genul asta, dar coronita nu am vazut sa fi adus, dar are cutii pentru bijuterii, masti, stele, globuri...pentru pictat si de impodobit.

    RăspundețiȘtergere